Ελληνικά
English
Βρείτε μας  Facebook YouTube LinkedIn LinkedIn

Απόλυτα επιτυχής η εκδήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ΚΕΠΑ την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 με θέμα ''Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας και της Επιχειρηματικότητας σε περιόδους κρίσης” 04/06/2016

Απόλυτα επιτυχής η εκδήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ΚΕΠΑ την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016 με θέμα ''Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας και της Επιχειρηματικότητας σε περιόδους κρίσης”
Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης ''Μανόλης Αναγνωστάκης'', πραγματοποιήθηκε  με ιδιαίτερη επιτυχία την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016  το απόγευμα η ημερίδα με θέμα “Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας και της Επιχειρηματικότητας σε περιόδους κρίσης” που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικής & Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ).
 
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, νέοι, άνεργοι, εν δυνάμει επιχειρηματίες, αλλά και ιδιοκτήτες υφιστάμενων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της πόλης μας, είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν   από το στέλεχος του ΚΕΠΑ και Σύμβουλο  του Κέντρου Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, στη Θεσσαλονίκη, κα Βασιλική Παρασκευά  σχετικά με τις δυνατότητες μικροχρηματοδότησης της επιχείρησής τους, αλλά και να ενημερωθούν για τις δυνατότητες υποστήριξης και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των ιδίων αλλά και των επιχειρήσεών τους, μέσω των  παρεχόμενων εργαλείων επιχειρηματικής ανάπτυξης του Έργου microSTARS που προσφέρει το Κέντρο και συγκεκριμένα  δράσεις συμβουλευτικής υποστήριξης καθώς και προγράμματα επιμόρφωσης, τα οποία παρουσιάστηκαν από την Υπεύθυνη του Κέντρου Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη, κα. Αγνή Παγούνη, στέλεχος του ΚΕΠΑ.
 
Παράλληλα οι συμμετέχοντες βίωσαν την εμπειρία ενός mini-workshop με θέμα “5 + 1 τρόποι για να ιδρύσω τη δική μου επιχείρηση εν μέσω κρίσης” με εισηγητή το στέλεχος του ΚΕΠΑ και Υπεύθυνο του Κέντρου Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στο Κιλκίς, κ. Δημήτρη Κατσαρέλλο.
 
Τέλος  ο Υπεύθυνος του ΚΕΠΑ για το έργο  microSTARS, κ. Νεοκλής Στάμκος, παρουσίασε τη μεθοδολογία του “Service Design”, ενός σημαντικού εργαλείου που δύναται να αξιοποιηθεί από τις επιχειρήσεις για τη διαμόρφωση της στρατηγικής τους  προκειμένου να αναπτύξουν καινοτόμες υπηρεσίες  ή προϊόντα προϊόντα επ' ωφελεία των πελατών τους .  
 
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Πέτρος Λεκάκης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα καινοτομίας κ. Σίμος Μπενσασσών, καθώς και ο Αντιπρόεδρος του ΚΕΠΑ, κ. Θωμάς-Φωκίων Αλγιανάκογλου ενώ επίσης παρευρέθηκε  ο Γενικός Διευθυντής του ΚΕΠΑ κ. Σπύρος Σκοτίδας.
 
Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο Προϊστάμενος του Τμήματος Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Στέλιος Ζαχαρίου.
 
Την εκδήλωση υποστήριξαν ως catering sponsors. οι εταιρίες TuVunu A.E., A. Μπαμπατζιμ Ο.Ε., ΤΙΤΑΝΙΑ και Καφές Γερούση.
 
Περισσότερες πληροφορίες για το έργο ''microSTARS'' που υλοποιεί το ΚΕΠΑ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του έργου, στη διεύθυνση : www.microstarsproject.eu
 
 
 
..photo... 
 
επιστροφή