Ελληνικά
English
Βρείτε μας  Facebook YouTube LinkedIn LinkedIn

Συμμετοχή στελεχών του ΚΕΠΑ στο ετήσιο συνέδριό της κοινοπραξίας του έργου ''Design for Europe'' της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με θέμα ''Η ανάπτυξη της Ευρώπης μέσω του Design''. 14/05/2015

Συμμετοχή στελεχών του ΚΕΠΑ στο ετήσιο συνέδριό της κοινοπραξίας του έργου ''Design for Europe'' της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με θέμα ''Η ανάπτυξη της Ευρώπης μέσω του Design''.

Στελέχη του ΚΕΠΑ συμμετείχαν στις 7 Μαϊου 2015 στις Βρυξέλλες, στο ετήσιο συνέδριό της κοινοπραξίας του έργου ''Design for Europe'' που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με θέμα: ''Η ανάπτυξη της Ευρώπης μέσω του Design''(European Growth by Design).

Στo συνέδριο οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για το πως ο σχεδιασμός, μπορεί να δώσει ώθηση στην καινοτομία και να δημιουργήσει οικονομική ανάπτυξη σε όλη την Ευρώπη. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενεργοποίηση των δυνατοτήτων της Ευρώπης και τη διασφάλιση  της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας (και) μέσω του σχεδιασμού.  Παράλληλα οι συμμετέχοντες άκουσαν από επιχειρηματικούς ηγέτες τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις όταν καινοτομούν, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο ο σχεδιασμός μπορεί να είναι ένας στρατηγικός καταλύτης για την ενίσχυση των διαδικασιών καινοτομίας.

Επιπρόσθετα στο συνέδριο μίλησαν προσωπικότητες με επιρροή, όπως ο καθηγητής Lou Yongqi (Dean, College of Design & Innovation, Tongji University) ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία για τους ευρωπαίους σχεδιαστές να συνδεθούν με άλλους τομείς και επαγγελματίες. «Μοιράζομαι είναι το νέο Έχω", είναι το σύνθημα που είπε με θέρμη η  Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink (Πρόεδρος της FME-CWM) κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, με την οποία κατόρθωσε να μαγέψει πολλούς από τους 250 παρευρισκομένους που ταξίδεψαν μέχρι τις Βρυξέλλες για να συνεισφέρουν σε αυτή την εκδήλωση.

Ο ρόλος της κοινωνικής καινοτομίας παρουσιάστηκε με πάθος από τον Ezio Manzini που κάλεσε αστικούς σχεδιαστές να αναλογιστούν το ερώτημα: «Πώς μπορούν τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια στους δρόμους στις σύγχρονες πόλεις;» ως μια ευκαιρία να αμφισβητήσει τον τρόπο που προσεγγίζουμε την ανάπτυξη της καινοτομίας σε αστικούς χώρους. Κεντρικοί ομιλητές, όπως η Kerstin Jorna (DG Internal Market, Industry, Entrepreneurship & SMEs, EC) και η Deborah Dawton (CEO, Design Business Association) επέστησαν την προσοχή στο ρόλο της  επικεντρωμένης στο χρήστη την καινοτομίας και της συν-δημιουργίας ως βασικών παραγόντων "για την δημιουργία καινοτόμων λύσεων, και όχι προϊόντων ".

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΕΠΑ συμμετέχει ενεργά ως εταίρος στην κοινοπραξία ''Design for Europe'' μαζί με 14 άλλους φορείς απο διάφορες χώρες της ΕΕ και σε συνεργασία με το Danish Design Council είναι υπεύθυνο για την υλοποίηση των δράσεων σχετικά με την υποστήριξη και ανάπτυξη των δυνατοτήτων του design στις επιχειρήσεις. Επικεφαλής εταίρος το έργου είναι το UK Design Council.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο και το συνέδριο μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Design For Europe.

Η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα συνεδρίου

 

photo Φωτογραφικό υλικό

επιστροφή