Ελληνικά
English
Βρείτε μας  Facebook YouTube LinkedIn LinkedIn

Απολογισμός εκδήλωσης στην Ημαθία την Τρίτη 18/2/2014 για τους Δικαιούχους του προγράμματος Ενίσχυσης των ΜΜΕ στο πλαίσιο των ΠΕΠ του ΕΣΠΑ 2007-2013 19/02/2014

Απολογισμός εκδήλωσης στην Ημαθία την Τρίτη 18/2/2014 για τους Δικαιούχους του προγράμματος Ενίσχυσης των ΜΜΕ στο πλαίσιο των ΠΕΠ του ΕΣΠΑ 2007-2013

Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη συμμετοχή των «Δικαιούχων» επιχειρήσεων που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς της μεταποίησης, του  τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013», στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, ενημερωτική εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ημαθίας την Τρίτη 18/2/2014.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Ημαθίας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ. Βασικός σκοπός της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση των βασικών σημείων  που πρέπει να προσέξουν οι Δικαιούχοι του προγράμματος και η παροχή χρήσιμων οδηγιών & κατευθύνσεων για την ορθή υλοποίηση του έργου τους και την ομαλή εκταμίευση της αναλογούσας επιχορήγησης.  Επίσης παρουσιάστηκαν τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιήσουν οι Δικαιούχοι για την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής τους αλλά και τη λήψη δανείου.

Την παρουσίαση έκανε ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Σπύρος Σκοτίδας συνεπικουρούμενος απο το στέλεχος της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Νικόλαο Στράβα  οι οποίοι μετά το τέλος της εισήγησής απάντησαν σε ερωτήσεις που τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες και συμβούλους - μελετητές.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ. Νικόλαος Ουσουλτζόγλου και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα που προσδίδει η ΠΚΜ στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ενίσχυσης ΜΜΕ, προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 90 εκ. €,  τα οποία, όπως είπε, ως ΠΚΜ έχουν σκοπό να τα απορροφήσουν σε ποσοστό 100%. Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία της εκδήλωσης εξαίροντας τη συνεργασία της Περιφέρειας με το Επιμελητήριο και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ.

Σημειώνεται ότι στη  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν εγκριθεί, στο πλαίσιο του προγράμματος Ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του ΕΣΠΑ, συνολικά, 1.273 επενδυτικά σχέδια με δημόσια δαπάνη (επιχορήγηση) 90.352.146,43  ευρώ, εκ των οποίων 58 στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας με επιχορηγούμενο προϋπολογισμό  7.246.243,72 ευρώ και δημόσια δαπάνη (επιχορήγηση)  3.553.091,17 ευρώ .

Πηγή : Δελτίο τύπου Επιμελητηρίου Ημαθίας

 

Πρόσκληση εκδήλωσης

 

Φωτογραφικό υλικό

 

επιστροφή