Ελληνικά
English
Βρείτε μας  Facebook YouTube LinkedIn LinkedIn

Συνέντεξη τύπου ΑΝΚΟ, Επιμελητηρίου Κοζάνης, Συνεταιριστικής Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας για το πρόγραμμα ''Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων (ΙΙ)'' του ΕΠΑΝ ΙΙ 30/08/2013

  

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν στους δημοσιογράφους χθες Πέμπτη 29/8/2013, τα μέλη της διοίκησης Επιμελητηρίου Κοζάνης, της ΑΝΚΟ και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας με αφορμή τη διοργάνωση ημερίδας για το πρόγραμμα: «Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων ΙΙ» του ΕΠΑΝ ΙΙ του ΕΣΠΑ 2007-2013 που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013 στις 6 το απόγευμα στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης.

Ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής κ. Γιάννης Αποστολίδης κάλεσε τις Επιχειρήσεις που ασχολούνται με τις εξαγωγές, αλλά και αυτές που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν εξαγωγική δραστηριότητα να παρευρεθούν στην εκδήλωση της Δευτέρας τονίζοντας παράλληλα: «Είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί, όπου μπορεί ουσιαστικά να βοηθήσει τις επιχειρήσεις για να προσβλέπουν για το καλύτερο. Σαν Συνεταιριστική Τράπεζα έχουμε στη διάθεση των επιχειρήσεων τα εργαλεία που δίνει η χώρα, δηλαδή τις εγγυητικές επιστολές, τις εγγυήσεις για τη λήψη δανείων από το τραπεζικό σύστημα, και χαμηλότοκα δάνεια μέσω του ταμείου της επιχειρηματικότητας.

Από την πλευρά του Επιμελητήριου ο κ. Γιάννης Μητλιάγκας αναφορικά με το πρόγραμμα τόνισε: «οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν μια «μαγιά» για να συμμετέχουν, καθώς έχει να κάνει με στρατηγική εξαγωγών. Κάθε επιχείρηση που θέλει να προσεγγίσει το πρόγραμμα θα πρέπει να κάνει μια σοβαρή και ολοκληρωμένη προσπάθεια, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του».

Τέλος η κα Λιάνα Παπατέρπου από την ΑΝΚΟ σημείωσε: «Είναι η δεύτερη προκήρυξη που γίνεται από την πολιτεία για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τους εσωτερικούς μηχανισμούς που θα τους επιτρέψουν κυρίως μέσα από μεμονωμένα επενδυτικά σχέδια να κάνουν ένα βήμα προς την εξωστρέφεια, ένα βήμα προς τις εξαγωγές που τόσο σημαντικές είναι και για την Εθνική οικονομία, αλλά και για τη βιωσιμότητα των Ελληνικών επιχειρήσεων».

Επισημαίνεται ότι η αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στα Κοίλα, ενώ στη συνέχεια θα γίνουν ανάλογες εκδηλώσεις σε Πτολεμαΐδα, Γρεβενά, Φλώρινα και Καστοριά.

Πηγή : Kozan.gr

επιστροφή