Ελληνικά
English
Βρείτε μας  Facebook YouTube LinkedIn LinkedIn

Απολογισμός εκδήλωσης Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για την παρουσίαση του προγράμματος «Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίηση- τουρισμός-εμπόριο-υπηρεσίες στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013 09/03/2013

Θεσσαλονίκη 9-3-2013

Μέσα σε μία κατάμεστη αίθουσα του Αριστοτέλειου Γενικού Λυκείου Ιερισσού από επιχειρηματίες του Νομού Χαλκιδικής, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013  η εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, για την παρουσίαση του νέου προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης, του  τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013».

Ο ειδικός επιστημονικός σύμβουλος του  Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Μήντος Δημήτριος  που έλαβε πρώτος το λόγο, αναφέρθηκε στη σημασία του προγράμματος για την τόνωση της επιχειρηματικότητας στο Νομό Χαλκιδικής, καθώς και στη επωφελή συνεργασία του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής με την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ.

Ακολούθως η πρόεδρος του εμπορικού Συλλόγου Ιερισσού χαιρέτησε την ημερίδα και αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του προγράμματος για τους επιχειρηματίες.

 Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν το λόγο τα στελέχη  της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ.κ. Στράβας Νικόλαος και Γαλάτεια Κεσσανίδου,οι οποίοι παρουσίασαν στα μέλη του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες του προγράμματος αναφερόμενοι στο σκοπό του, τις επιλέξιμες δαπάνες και ενέργειες, τις προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων, καθώς και τις υποχρεώσεις τους στο πλαίσιο, τόσο της υποβολής όσο και της υλοποίησης  του έργου τους εφόσον ενταχθούν.

Παράλληλα αναφέρθηκαν  στις σημαντικές διευκολύνσεις του προγράμματος για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, ενώ χαρακτήρισαν ιδιαίτερα θετικό γεγονός τη συνεργασία της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ με την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο πάντα προβολής και διαχείρισης του προγράμματος.

Μετά το τέλος της εισήγησης οι κ.κ. Στράβας και Κεσσανίδου απάντησαν σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.

Η συμμετοχή μεγάλου αριθμού επιχειρηματιών στην ημερίδα, καταδεικνύει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι εν λόγω δράσεις και την ανάγκη των επιχειρήσεων να ανταποκρίνονται πληρέστερα στις σύγχρονες απαιτήσεις της οικονομικής πραγματικότητας.

Πηγή : Δελτίο Τύπου Επιμελητηρίου Χαλκιδικής      

Φωτογραφικό υλικό εκδήλωσης

επιστροφή