Ελληνικά
English
Βρείτε μας  Facebook YouTube LinkedIn LinkedIn

Απολογισμός εκδήλωσης παρουσίασης από την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ του προγράμματος «Ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Φε 15/02/2013

Θεσσαλονίκη 15/2/2013

Πλήθος επιχειρηματιών βιοτεχνών παρακολούθησε  την εκδήλωση που συνδιοργάνωσε την Tετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, για την παρουσίαση του νέου προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της μεταποίησης, του  τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013».

Η αίθουσα εκδηλώσεων του ΒΕΘ αποδείχθηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τα μέλη του ΒΕΘ που προσήλθαν  μαζικά για να ενημερωθούν για το νέο πρόγραμμα. Το πλήθος δε, του κόσμου ανάγκασε τους διοργανωτές να πραγματοποιήσουν δύο παράλληλες εκδηλώσεις, σε δύο διαφορετικές αίθουσες του επιμελητηρίου ενώ γέμισαν ασφυκτικά και οι εξωτερικοί χώροι του ΒΕΘ όπου οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν τις δύο εκδηλώσεις με τη βοήθεια τηλεοπτικών οθονών που στήθηκαν για το σκοπό αυτό!

Κεντρικοί ομιλητές των εκδηλώσεων ήταν ο γενικός διευθυντής της ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ Σπυρίδων Σκοτίδας και το στέλεχος της ΚΕΠΑ –ΑΝΕΜ-Αναπληρωτής Υπεύθυνος Έργου κ. Αθανάσιος Κακούδης.

Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος που έλαβε πρώτος το λόγο, αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θετικό τρόπο στο πρόγραμμα τονίζοντας ότι «η χώρα χρειάζεται άμεσα αναπτυξιακή ανάσα και ώθηση, η οποία δεν μπορεί παρά να προέλθει από την ενεργοποίηση των δυνάμεων του ιδιωτικού τομέα. Στο πλαίσιο αυτό μπορεί να συμβάλει το πρόγραμμα ‘Ενίσχυση ΜμΕ στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών’, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 456 εκατ. ευρώ, ενώ για την Κεντρική Μακεδονία τα κονδύλια που προβλέπονται είναι τα 90 εκατ. ευρώ».

Ακολούθως ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ε. Τζιόλας αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Κεντρικής Μακεδονίας για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας καθώς και στη σημασία του προγράμματος για την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Τόσο ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Σπύρος Σκοτίδας,  όσο και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Έργου κ. Αθανάσιος Κακούδης παρουσίασαν στα μέλη του ΒΕΘ όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες του προγράμματος αναφερόμενοι στο σκοπό του προγράμματος, τις επιλέξιμες δαπάνες και ενέργειες, τις προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων, καθώς και τις υποχρεώσεις τους στο πλαίσιο τόσο της υποβολής όσο και της υλοποίησης  του έργου τους εφόσον ενταχθούν. Παράλληλα αναφέρθηκαν  στις σημαντικές διευκολύνσεις του προγράμματος για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων ενώ χαρακτήρισαν ιδιαίτερα θετικό γεγονός τη συνεργασία της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ με την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο προβολής και διαχείρισης του προγράμματος.

Στην εκδήλωση παρέστη επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος Τσαμασλής, o Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΦΕΠΑΕ κ. Θωμάς Φωκίων Αλγιανάκογλου,  καθώς και εκπρόσωποι Φορέων της πόλης.

 Φωτογραφικό υλικό εκδήλωσης 

 

 Vίdeo εκδήλωσης

 

επιστροφή