Ελληνικά
English
Βρείτε μας  Facebook YouTube LinkedIn LinkedIn

5-2-2013 Απολογισμός εκδήλωσης στα Κοίλα Κοζάνης τη Δευτέρα 4/2/2013 για το πρόγραμμα «Ενίσχυση ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης -Τουρισμού-Εμπορίου & Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013»

Με πολύ σημαντική συμμετοχή επιχειρηματιών, συμβούλων αλλά και πολιτών που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, η ΑΝΚΟ - Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας, το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Κοζάνης και η Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας, στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, και Απασχόλησης κ.Γιώργος Σβώλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης κ. Γιάννης Σόκουτης, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Σπύρος Σκοτίδας και το στέλεχος της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Νίκος Στράβας παρουσίασαν αναλυτικά τον Οδηγό του προγράμματος «Ενίσχυση ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης -Τουρισμού-Εμπορίου & Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013», αναλύοντας με σαφήνεια όλα τα σημεία που χρήζουν προσοχής για την εκπόνηση ενός άρτιου επενδυτικού φακέλου, έτσι ώστε να αποφευχθούν λάθη και αστοχίες που θα επηρεάσουν αρνητικά τη διαδικασία της αξιολόγησης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που διήρκησε σχεδόν 3 ώρες, απαντήθηκαν διεξοδικά ερωτήσεις που υπέβαλαν επιχειρηματίες και σύμβουλοι-μελετητές, γεγονός που επέτρεψε την καλύτερη κατανόηση της φιλοσοφίας και των στόχων του προγράμματος, ενώ οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας αλλά και των παραγωγικών φορέων τόνισαν την ανάγκη να αξιοποιηθούν, στο μέγιστο δυνατό βαθμό και ορθολογικά, οι διαθέσιμοι πόροι του προγράμματος που ανέρχονται για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο σημαντικότατο ποσό των 22,5 εκατ. ευρώ (η δημόσια δαπάνη).

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση 10.000 περίπου επιχειρήσεων, υφιστάμενων & νέων σε πείπεδο χώρας και στη δημιουργία 4.000 θέσεων εργασίας. Για πρώτη φορά η εξειδίκευση των όρων και η επιλογή των στόχων καθώς και η προτεραιοποίηση των κλάδων επιχειρηματικής δραστηριότητας του προγράμματος γίνεται από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, οι οποίες αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στην εποπτεία της διαδικασίας αξίολόγησης αλλά και στη διαδικασία παρακολούθησης των δράσεων.

Την εκδήλωση, στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης, συντόνισε η κα. Λιάνα Παπατέρπου, υπεύθυνη του Τμήματος Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας της ΑΝΚΟ - Παράρτημα της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ για τη Δυτική Μακεδονία.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΑΝΚΟ για την εκδήωλση στο www.anko-eunet.gr  πατώντας εδώ.

επιστροφή