Ελληνικά
English
Βρείτε μας  Facebook YouTube LinkedIn LinkedIn

Συνέντευξη τύπου του Γενικού Διευθυντή της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Σπύρου Σκοτίδα και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σάββα Σαπαλίδη για το πρόγραμμα ''Ενίσχυση ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης-Τουρισμού-Εμπορίου-Υπηρεσίες στο πλαίσιο το 27/01/2013

Φλώρινα 27-1-2013

Συνέντευξη τύπου για το πρόγραμμα ''Ενίσχυση ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης-Τουρισμού-Εμπορίου-Υπηρεσίες στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013'' παραχώραν στα τοπικά ΜΜΕ του Νομού Φλώρινας ο Γ.Δ. της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Σπύρος Σκοτίδας και ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σάββας Σαπαλίδης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σάββας Σαπαλίδης που έλαβε πρώτος το λόγο, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του Νομού Φλώρινας απόρροια της οικονομικής κρίσης αναδεικνύοντας τις συνεχείς προσπάθειες του Επιμελητηρίου για την τόνωση της επιχειρηματικότητας στο Νομό. Παράλληλα αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θετικό τρόπο στο πρόγραμμα αναφέροντας ότι δίνει σημαντικά κίνητρα στους υποψήφιους επενδυτές να συμμετάσχουν σε αυτό και κυρίως αποτελεί μία πηγή ελπίδας για τους νέους  προκειμένου να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση. Επίσης αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Επιμελητηρίου Φλώρινας για την ενημέρωση των επιχειρήσεων.

Από τη μεριά του ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Σπύρος Σκοτίδας, παρουσίασε όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες του προγράμματος αναφερόμενος στο σκοπό του προγράμματος, τις επιλέξιμες δαπάνες και ενέργειες, τις προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων, καθώς και τις υποχρεώσεις τους στο πλαίσιο τόσο της υποβολής όσο και της υλοποίησης  του έργου τους εφόσον ενταχθούν.  Ο κ. Σκοτίδας επίσης αναφέρθηκε στις σημαντικές διευκολύνσεις του προγράμματος για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων,  καθώς και στο γεγονός ότι το Επιμελητήριο Φλώρινας αποτελεί σημείο πληροφόρησης και υποδοχής των προτάσεων που θα υποβληθούν στο παρόν πρόγραμμα. Επίσης ο κ. Σκοτίδας επισήμανε ως ιδιαίτερα θετικό γεγονός τη συνεργασία της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ με την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο προβολής και διαχείρισης του προγράμματος.

Επισημαίνεται ότι μετά τη συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ενημέρωσης του προγράμματος στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Φλώρινας, στην οποία παρευρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Δακής.

Φωτογραφικό υλικό

επιστροφή