Ελληνικά
English
Βρείτε μας  Facebook YouTube LinkedIn LinkedIn

Συμμετοχή στελεχών του ΚΕΠΑ στο ετήσιο συνέδριό της κοινοπραξίας του έργου ''Design for Europe'' με θέμα "Design For Europe: Powering Innovation" 21/10/2016

Συμμετοχή στελεχών του ΚΕΠΑ στο ετήσιο συνέδριό της κοινοπραξίας του έργου ''Design for Europe'' με θέμα "Design For Europe: Powering Innovation"

Στελέχη του ΚΕΠΑ συμμετείχαν στις 6 Οκτωβρίου 2016 στο καθιερωμένο ετήσιο συνέδριο της κοινοπραξίας του έργου Design For Europe, με θέμα: “Design For Europe: Powering Innovation”, το οποίο φέτος έλαβε χώρα στο Ταλίν, Εσθονία. Το συνέδριο ήταν απόλυτα επιτυχημένο, καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 250 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη ενώ παράλληλα προσέλκυσε ενδιαφερόμενους για το Design και από χώρες τις Αμερικής και της Ασίας.

Στo συνέδριο οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από στελέχη επιχειρήσεων, κυβερνήσεων και τοπικών αρχών για το πώς εντάσσεται το Design στη στρατηγική εξεύρεσης λύσεων για τη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη και πως μπορεί να οδηγήσει στην καινοτομία.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η παρουσίαση της πιλοτικής δράσης που ξεκινάει το αμέσως επόμενο διάστημα το ΚΕΠΑ σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του Design for Europe. Η πιλοτική αυτή δράση έχει ως στόχο την αναβίωση των παραδοσιακών αγορών (Καπάνι, Μοδιάνο, Νέα Αγορά, Άγιος Μηνάς, Πλ. Άθωνος) του Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, μέσω της μετατροπής τους σε «κόμβους» δημιουργικότητας και καινοτομίας, υποστηρίζοντας την υφιστάμενη επιχειρηματική ζωή της περιοχής και αναπτύσσοντας τις συνθήκες προσέλκυσης νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η δράση θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου και μέσα από τη χρήση των εργαλείων του Design, τα αποτελέσματα θα αναδείξουν τις υπηρεσίες-δράσεις που χρειάζονται οι ίδιες οι αγορές για την επίτευξη του στόχου της δράσης.

Yπενθυμίζεται ότι το ΚΕΠΑ συμμετέχει ενεργά ως εταίρος στην κοινοπραξία ''Design for Europe'' μαζί με 13 άλλους φορείς από 10 συνολικά χώρες της Ε.Ε. Επικεφαλής εταίρος το έργου είναι το UK Design Council.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Design For Europe.

..photo.. Φωτογραφίες

 

επιστροφή