Ελληνικά
English
Βρείτε μας  Facebook YouTube LinkedIn LinkedIn

Απολογισμός εκδήλωσης στα Μουδανιά Χαλκιδικής τη Δευτέρα 24/2/2014 για τους Δικαιούχους του προγράμματος Ενίσχυσης των ΜΜΕ στο πλαίσιο των ΠΕΠ του ΕΣΠΑ 2007-2013 25/02/2014

Απολογισμός εκδήλωσης στα Μουδανιά Χαλκιδικής τη Δευτέρα 24/2/2014 για τους Δικαιούχους του προγράμματος Ενίσχυσης των ΜΜΕ στο πλαίσιο των ΠΕΠ του ΕΣΠΑ 2007-2013

Παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, διεξήχθηκε χθες Δευτέρα 24/2/2014 και ώρα 18:30 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Μουδανιών ενημερωτική εκδήλωση για τους Δικαιούχους της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών  στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρου του ΕΦΕΠΑΕ με γεωγραφική ευθύνης της Περιφέρειας της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

Κύριος εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο  Γενικός Διευθυντής της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ κ. Σπύρος Σκοτίδας,  ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν και τα βασικά σημεία που πρέπει να προσέξουν οι Δικαιούχοι του προγράμματος για την ορθή υλοποίηση του έργου τους και την ομαλή εκταμίευση της επιχορήγησης. Ο κ. Σκοτίδας τόνισε χαρακτηριστικά «Είμαστε εδώ για να σας παροτρύνουμε να μην κάνετε λάθη.» Παράλληλα, παρουσιάστηκαν τα  χρηματοοικονομικά εργαλεία του ΕΣΠΑ 2007-2013 που μπορούν να αξιοποιήσουν οι Δικαιούχοι για τη λήψη δανείου, αλλά και την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής τους. Ύστερα από την αναλυτική παρουσίαση του κ. Σ. Σκοτίδα ακολούθησαν ερωτήσεις από τους παριστάμενους Δικαιούχους και δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις προς αυτούς.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα που προσδίδει η ΠΚΜ στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ενίσχυσης ΜΜΕ, προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 90 εκ. €,  τα οποία, όπως είπε, ως ΠΚΜ έχουν σκοπό να τα απορροφήσουν σε ποσοστό 100%. Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία της εκδήλωσης εξαίροντας τη συνεργασία της Περιφέρειας με το Επιμελητήριο και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κος Γκιλής  επεσήμανε ότι οι 233 επιχειρηματίες της Χαλκιδικής που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και οι 181 που είναι οι δυνητικά δικαιούχοι του προγράμματος, θα απορροφήσουν περίπου 32,5 εκατομμύρια ευρώ δημόσιας δαπάνης. Στο ποσό αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται το αντίστοιχο ποσό της ιδίας συμμετοχής των επιχειρήσεων. Συνολικά δηλαδή θα διοχετευτούν στην αγορά του νομού μας περίπου 65 εκατομμύρια ευρώ. Στις επιχειρήσεις αυτές δίνεται η δυνατότητα να εκσυγχρονιστούν, να αναπτυχθούν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην αγορά.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Γιώργου Ιωάννης,  περιφερειακοί σύμβουλοι, πολλοί επιχειρηματίες – Δικαιούχοι του προγράμματος, διευθυντές και στελέχη τραπεζικών ιδρυμάτων του Νομού Χαλκιδικής, μέλη του Διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου.

Πηγή : Δελτίο Τύπου Επιμελτηηρίου Χαλκιδικής

 

Πρόσκληση εκδήλωσης

 

 Φωτογραφικό υλικό

 

Ρεπορτάζ για την εκδήλωση στο Χ-ΤV
 

 

 

 

 

επιστροφή