Ελληνικά
English
Βρείτε μας  Facebook YouTube LinkedIn LinkedIn

Απολογισμός εκδήλωσης που διοργάνωσε την Τετάρτη 6/3/2013 στη Θεσσαλονίκη το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ και το Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων (ΣΥ.Σ.ΕΠ.) για το πρόγραμμα «Ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δρ 07/03/2013

Θεσσαλονίκη 7-3-2013

Εκατοντάδες επαγγελματίες στην  ημερίδα του ΕΕΘ για το ΕΣΠΑ

Εκατοντάδες επαγγελματίες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και παρευρέθηκαν στην ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα «Ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης – Τουρισμού – Εμπορίου – Υπηρεσιών στο πλαίσιο ΕΣΠΑ 2007-2013», που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Corona, της Διεθνούς Εκθέσεως, το βράδυ της Δευτέρας 4 Μαρτίου που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ και το Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων (ΣΥ.Σ.ΕΠ.).

Όπως σημείωσε προλογίζοντας την εκδήλωση ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης η αγορά, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες περνούν δύσκολες ώρες, καθώς η πολυετής ύφεση και η γενικότερη οικονομική κρίση τους έχει καταβάλει και σε αυτή την προσπάθεια τα κονδύλια του ΕΣΠΑ μπορούν να βοηθήσουν. «Το πρόγραμμα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων μπορεί να εξελιχθεί σε χρήσιμο εργαλείο για πολλούς από εμάς» σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «αν και καθυστέρησε περίπου ενάμισι χρόνο να εξαγγελθεί, για όσους το αξιοποιήσουν θα είναι χρήσιμο».

 Επίσης, ο Μιχάλης Ζορπίδης υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει βασικούς κλάδους της οικονομίας που εισφέρουν σημαντικά στη διαμόρφωση του ΑΕΠ της χώρας, ενώ ενισχύουν την απασχόληση, όπως είναι –για παράδειγμα- η εστίαση, το λιανικό εμπόριο και η πληροφορική. «Έχουμε εντοπίσει τα κενά, έχουμε διαμαρτυρηθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης και περιμένουμε μήπως και αλλάξει κάτι» είπε χαρακτηριστικά.

 Την εκδήλωση προλόγισε, επίσης, ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ως υπεύθυνος του ΠΕΠ. Συντονιστής ήταν ο διευθυντής της αναπτυξιακής εταιρίας του ΕΕΘ «Ο Σύμβουλος του Επαγγελματία» κ. Παύλος Καζαντζίδης, ενώ βασικός εισηγητής για τα προγράμματα ήταν ο Γενικός Διευθυντής του ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ Σπύρος Σκοτίδας. Ακολούθησε συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας οι επαγγελματίες υπέβαλαν πλήθος ερωτήσεων, κάτι που συνιστά μία ακόμη απόδειξη του μεγάλου ενδιαφέροντος της αγοράς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για προγράμματα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας.

Tην ημερίδα τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ κ. Θωμάς –Φωκίων Αλγιανάκογλου, ενώ επίσης παρευρέθηκε ο κ. Ιωάννης Ποδιώτης, ως  εκπρόσωπος του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης.

Πηγή : Δελτίο τύπου ΕΕΘ

Φωτογραφικό υλικό εκδήλωσης ΕΕΘ

επιστροφή